Grek yong'og'i haqida umumiy ma'lumot

Grek yong'og'i haqida umumiy ma'lumot

O'quvchilarga / Botanika
Grek yong'og'i haqida umumiy ma'lumot - rasmi

Material tavsifi

Grek yong'og'i haqoda lavhalar Reja: Grek yong'og'i haqida umumiy ma'lumot; Grek yong'og'ining tuzilishi va rivojlanishi; Grek yong'og'ining inson hayotidagi ahamiyati; Foydalanilgan adabiyot va manbalar. Juglans Redia (Grek yong'og'i) ning halq ho'jaligidagi ahamiyati, ishlatilishi va tarkibi. Grek yong'og'i O'rta osiyoning tog'li rayonlarida keng tarqalgan. U baland bo'yli. Kop yillik daraht bo'lib yong'oqdoshlar oilasiga mansub. Yong'oq tanasi Qobig'ida karbon kislotalar, oshlovchi va fenol moddalar, kumarinlar bor Bargida Efir Glikozid Flavonoid Tuyilgan barg Quritilgan barg Barg damlamasi miya va yurak tomirlarini, sklerozda, moddalar almashinuvida, organizm va qondagi shakar miqdorini kamaytirishda o'pka silida qo'llaniladi. Retsep: 1 choy qoshiq bargiga 1 stakan qaynoq suv quyib 1 soat damlanadi, dokadan o'tkaziladi va kuniga 4 mahal ovqatdan oldin 0.5 stakandan ichiladi. Yong'oq mag'zi Oqsil -18% Shakar-78% Yog'-75% A provitamin C,E,P,K vita'minlar Minerallar: K, Ca, Mg, P, Mn, Cu, Zn kabi makro- va mikroelementlar Yong'oqdan sifatli o'simlik moyi olinadi. Yong'oq mag'zi tarkibida linol, lenolen, olein, palmitin, stearin, laurin, miristin, arahin kabi yog' kislotalari bor. Moydagi yog' kislotalar antiskleroz xususiyatiga ega bo'lib, yurak-qon tomirlari va jigar kasalliklariga shifo. Retsep: 10 ta mag'iz, 2 ta maydalangan sarimsoq piyoz, kungaboqar moyi. Ushbu Omega-3 dorivor aralashma fibrin tolalarini eritadi va chandiqni tuzatadi. Yetilmagan yong'oq mevasi May-iyun oylaridagisi, pichoq bilan kesa oladigan holatida halq tabobatida keng qo'llaniladi. Kimyoviy tarkibi. 4-5% vita'minlar 0.33 mg karotin 3% efir moyi Askorbin kislota, mineral tuzlar, oshlovchi moddalar va yod mavjud Spirtli eritma tayorlash Yetilmagan yong'oq mevasini terib olinadi. Amaliyot uchun 30 dona yong'oqni olinadi. Qirg'ichdan maydalab o'tkazib olamiz Yong'oqni qirish uchun tayorlanadi 40% etil spirti eritmasiga solib berkitib qo'yamiz va o'zini germetik berkitib qorong'u joyda saqlaymiz. Eslatma: Eritma saqlashning maksimal muddati uch yil Maqsad: Organizmda yod balansini tiklash, rak kasalini oldini olish va immun sistemani tiklash. Spirtli eritmani tarkibi: a) C, B, P vita'minlar, galatanin alkolid, klichatka, oshlavchi moddalar, flovonoidlar. b) makroelementlar K, Ca, Mg, P, Fe, Mn, Cu, Zn. Eritmani inson salomatligiga ta'siri. Eritma biologik aktiv moddalar va kimyoviy elementlarga boy bo'lgani uchun organizmda kasallik chaqiruvchi patagen miroblarini o'ldiradi. Immun tizimini keskin oshiradi. Endokirin bezlar faoliyatini kuchaytiradi, onkogen hujayralarni nobud qiladi. Vareniyalar tayyorlash Yetilmagan yong'oqni olib qirqib maydalaymiz So'ngra 4 soat davomida shakarli suvda qaynatamiz Tayyor vareniyani kanservalab qo'yamiz Bahor oylarida ertalab bir choy qoshiqdan iste'mol qilib turish bilan immun sistemani tiklashga muofiq bo'lamiz Vareniyani ko'pincha yod etishmaganda istemol qilish tavsiya etiladi. Spirtli eritma 1 tonna yong'oqni yetishtirish, shuncha bug'doy yoki uzumni etishtirishdan arzondir. Yong'oq 7-5 yoshdan ba'zi navlari 2-3 yoshdan boshlab hosil beradi.Hosildorlik gektariga 2.5-3 ...


Ochish
Joylangan
Bo'lim Botanika
Fayl formati zip → ppt
Fayl hajmi 907.25 KB
Ko'rishlar soni 178 marta
Ko'chirishlar soni 16 marta
O'zgartirgan san'a: 28.03.2025 | 09:13 Arxiv ichida: ppt
Joylangan
Bo'lim Botanika
Fayl formati zip → ppt
Fayl hajmi 907.25 KB
Ko'rishlar soni 178 marta
Ko'chirishlar soni 16 marta
O'zgartirish kiritilgan: Arxiv ichida: ppt
Tepaga