Anjir ko'chatini yetishtirish texnologiyasi

Anjir ko'chatini yetishtirish texnologiyasi

O'quvchilarga / Botanika
Anjir ko'chatini yetishtirish texnologiyasi - rasmi

Material tavsifi

Anjir ko'chatini yetishtirish texnologiyasi Reja: Anjir yetishtirish agrotexnikasi. Anjir: uyda urug'lardan o'sadi. Uyda etishtirish uchun anjir navlari. Anjir daraxti, anjir daraxti, anjir daraxti, anjir daraxti - hayratlanarli, bularning barchasi juda tez-tez tilga olinadigan ajoyib nomlar. fantastika bir xil madaniyatga tegishli. Nomlarga va o'simlikning o'ziga mos kelish uchun - o'yilgan palma-lobli barglari bilan qoplangan, shirin nok shaklidagi mevalarni beradigan nozik daraxt. Turiga qarab, anjirning rangi sariq-yashildan qora-binafsha ranggacha o'zgaradi. Anjirning issiqlikni yaxshi ko'radigan tabiati tufayli ularni o'rta zonadagi bog'larda etishtirish juda qiyin. Biroq, bu haqda umidsizlikka tushmaslik kerak! Ma'lum bo'lishicha, janubiy kelishgan odam o'zini ajoyib his qiladi va hatto ehtiyotkorlik bilan parvarish qilishni talab qilmasdan, xona sharoitida meva beradi. Uyda anjirni urug'lardan etishtirish uchun birinchi qadam yuqori sifatli urug'larni yig'ishdir. Buning uchun katta pishgan meva tanlanadi, urug'lar pulpa bilan birga ehtiyotkorlik bilan olib tashlanadi va elakka solinadi, oqayotgan suv ostida yuviladi. Meva pulpasidan ozod qilingan urug'lar quritish uchun paxta peçete ustiga yotqiziladi. Bir kundan keyin siz ekishni boshlashingiz mumkin, bu quyidagicha amalga oshiriladi: Pastki idishning pastki qismiga drenaj quyiladi va uning ustiga bo'shashgan ozuqa substrati qo'yiladi. Mos tayyor zamin uchun sabzavot ko'chati qum qo'shilishi bilan. Tuproqning yuzasi tekislanadi va mo'l-ko'l sug'oriladi. iliq suv. Anjir urug'lari chuqurlashtirilmasdan, tuproqning yuqori qismiga yotqiziladi va torf yoki tuproqning nozik bir qatlami bilan sepiladi. Anjirning to'liq rivojlanishi uchun eng muhim shartlardan biri hisoblanadi o'z vaqtida kesish. Bundan tashqari, toj hosil bo'lmasdan, yopiq anjir daraxti oxir-oqibat juda katta daraxtga aylanishi mumkin, bu esa yopiq joy uchun unchalik qulay emas. Buyraklarning shishishidan oldin protsedurani bajarish tavsiya etiladi. Yosh namunalarda 3-4 vertikal sog'lom kurtaklar qoladi. Daraxtning balandligi 25-35 sm bo'lgandan so'ng, boshning yuqori qismini chimchilash kerak, shuning uchun yon kurtaklar rivojlanishini rag'batlantiradi. Keyinchalik, pastki novdalar kuchliroq va kuchliroq bo'lishi uchun yuqori qavatning kurtaklari 13 ga qisqartiriladi. To'g'ri Azizillo natijasida asosiy tartibdagi 3-4 vertikal kurtaklar va bir nechta yon novdalardan iborat chiroyli yam-yashil tojni olish kerak. An'anaviy Azizillo bilan bir qatorda, yana bir variant bor: anjir daraxtining toji fan kabi shakllantirilishi mumkin. Prinsip bu usul apikal kurtakning dastlabki chimchilashidan va keyinchalik toj ichiga yo'naltirilgan novdalarni olib tashlashdan iborat. Asosiy kurtaklar tekislikka gorizontal va bir-biriga parallel bo'lishi kerak. Fan Azizillo tufayli mevali kurtaklar soni sezilarli darajada oshadi va daraxt ajoyib darajada jozibali ko'rinadi. Anjirni buta sifatida etishtirish mumkin xandaq yo'li, qish uchun esa u qoplanishi kerak. Buning uchun chuqurligi 30 sm, kengligi 60-70 sm bo'lgan xandaq qaziladi.Uning pastki qismida chuqurligi 50 sm va diametri 40 sm bo'lgan 2 teshik hosil qiling.Qum, ...


Ochish
Joylangan
Bo'lim Botanika
Fayl formati zip → pptx
Fayl hajmi 553.33 KB
Ko'rishlar soni 63 marta
Ko'chirishlar soni 10 marta
O'zgartirgan san'a: 28.03.2025 | 09:05 Arxiv ichida: pptx
Joylangan
Bo'lim Botanika
Fayl formati zip → pptx
Fayl hajmi 553.33 KB
Ko'rishlar soni 63 marta
Ko'chirishlar soni 10 marta
O'zgartirish kiritilgan: Arxiv ichida: pptx
Tepaga