Fermentlarning olish. Pankreatin va tripsin olish texnologik jarayonlari

Fermentlarning olish. Pankreatin va tripsin olish texnologik jarayonlari

O'quvchilarga / Tibbiyot
Fermentlarning olish. Pankreatin va tripsin olish texnologik jarayonlari - rasmi

Material tavsifi

Fermentlarning olish. Pankreatin va tripsin olish texnologik jarayonlari Reja: 1. Proteolitik fermentlar. Proteinazalarga ta'sir etuvchi substratlar. 2. Proteolitik fermentlar tavsifi va ularning ta'sir mexanizmlari. 3. Mikroblardan proteolitik fermentlarni olish texnologik jarayonlari. 4. Hayvon xom ashyosidan proteolitik fermentlarni olish texnologik jarayonlari. 5. Pankreatin fermentini olish texnologiyasi. 6. Tripsin fermentini olish texnologiyasi. Proteolitik preparatlar Proteinaza ta'sir etuvchi substratlar Proteolitik fermentlarga ta'sir etuvchi asosiy substrat - bu oqsil moddalardir. Ularga (oddiy oqsillar) faqat aminokislotalardan tuzilgan proteinlar va tarkibiga oqsil tabiatli molekulalardan tashqari oqsil bo'lmagan (uglevodlar, vita'minlar, yog'lar va boshqalar) molekulalar xiliga kiruvchi murakkab oqsillar ham tegishli. Bu murakkab moddalar - peptidlar deyiladi. Ularning barchasi yuqori molekulyar massaga ega bo'lib, murakkab tuzilgandir. Oqsil tabiatli moddalar tabiatda barcha tirik organizmlar hujayralarining asosini tashkil etib, hayvon va mikroorganizmlar moda almashinuvida katta himoya vazifasini bajaradi. Oqsillarda asosiy bubbirlik bo'lib α-aminokislotalar xizmat qiladi. Ular bir-biri bilan peptid bog'lar orqali bog'langandir. Oqsil molekulasi tuzilishida 20 ta har xil aminokislotalar ishtirok etadi. Oqsil va peptidlar tarkibiga kiruvchi aminokislotalar har xil reaksion guruhlar (kislotali, asosli, sulfogidril, oksi guruhlar) tutadilar. Shuguruhlarning borligi va ularning peptid zanjirida joylashishiga qarab oqsillar suv anionlari, kationlari bilan ta'sirlashadi. Oqsilda 16% gacha azot bo'ladi. Osborn 1924 yilda oqsillarni eruvchanligi bo'yicha 4 ta guruhga bo'ladi: 1. albuminlar - suv va kuchsiz tuzli eritmalarda eriydi. 2. globulinlar - neytral tuzlar eritmalarida eriydi. 3. prolaminlar - 70-80% li etil spirtda eriydi. 4. glyutelinlar - suyultirilgan kislota va ishqorlarda eriydi. Morfologik belgilari bo'yicha 2 xil fibrillyar va globullyar oqsillarga ajratiladi. Fibrillyar oqsillar yomon eriydi va qiyin o'zlashtiriladi. Globullyar oqsillar nisbatan eruvchan ...


Ochish
Joylangan
Bo'lim Tibbiyot
Fayl formati zip → doc
Fayl hajmi 15.69 KB
Ko'rishlar soni 96 marta
Ko'chirishlar soni 5 marta
O'zgartirgan san'a: 31.03.2025 | 01:46 Arxiv ichida: doc
Joylangan
Bo'lim Tibbiyot
Fayl formati zip → doc
Fayl hajmi 15.69 KB
Ko'rishlar soni 96 marta
Ko'chirishlar soni 5 marta
O'zgartirish kiritilgan: Arxiv ichida: doc
Tepaga