Mikroorganizmlarni o'stirish, pasportlash Reja: 1. Mikroorganizmlarni o'stirish. Pasportlash haqida tushuncha. 2. Produtsentga tavsifnoma. 3. Produtsentlarni saqlash sharoitlari sxemasi. 4. Mikroorganizmlarni o'stirish sharoitlari. Mikroorganizmlarni o'stirishda quyidagi sxemalar ko'rib chiqiladi. 1. Pasportlash. 2. Produtsentlarni saqlash sharoitlari. 3. Mikroorganizmlarni o'stirish sharoitlari. Birinchi sxemada Pasportlashda, birinchi navbatda produtsentni qaysi maqsadda olinganligini aniqlash lozim,E so'ng unga olingan patent, mualliflik guvohnomasi. Avvalo mikroorganizmni avlodini aniqlash kerak. Pasportlashda produtsent olish texnologiyasi keltiriladi, bularga daraja, adaptatsiya, sintez, analoglari keltirilgan bo'ladi. Bunga o'sish sharoiti, rivojlanishi, muxid, ekstrakt (nisbati, vaqti, daraja, rN muhit) kiradi. Shuningdek, produtsentni saqlash sharoitlari. Bundan tashqari produtsent fiziologiyasi bularga rivojlanish formalari, malum vaqtda kerak bo'lgan modda hosil bo'lishi kiradi va nihoyat produtsentlarni ishlatish sharoitlari, yani jarayon ko'rsatiladi (reaktor, kislorod, azot). Ikkinchi sxemada - Produtsentlarni saqlash sharoitlari. Produtsentlarni saqlash sharoitlari quyidagilardan iborat, yani produtsentni qayta o'stirish, sublimatsiya, bularga bug'latish, quritish kiradi. So'ng liofillash, yani muzlatib eritish. Shuningdek, muzlatish, yani 1) quruq SO2 - 78 0S; 2) suyuq kislorod - 160 0S; 3) suyuq azot - 196 0S va nihoyat produtsentlarni purkab quritish. Bu quritish usuli jihozga mikroorganizm yuqoridan tushiriladi. Jihozning pastkidan issiq havo yuboriladi va yuqoridan namlik chiqib ketadi, bu jarayonda tushayotgan mikroorganizm pastga tushkuncha qurib, yig'iladi. Qayta o'stirish, sublimatsiya, liofillash, purkab quritish va muzlatish hammasi saqlanish darajasiga keladi. Uchinchi sxemada esa Produtsentlarni o'stirish uchun uning tavsifnomassi kerak bo'ladi. So'ng produtsentni o'stirishdagi fiziologiyasi oziqlanishini ta'minlash, tashqi faktorlarning ta'siri orqali nurlanish, daraja kiradi va ularni optimizatsiyalash, yani proportsiya. Bularning hammasi o'stirishni boshqarishga keladi va ularni sanoatdagi sharoitlar orqali amalga oshiriladi. Genetika, biokimyo, biotexnologiya rivojlanishi natijasida mikroorganizmlarning fiziologik usullar ...

Joylangan
18 May 2024 | 11:13:11
Bo'lim
Tibbiyot
Fayl formati
zip → doc
Fayl hajmi
9.82 KB
Ko'rishlar soni
94 marta
Ko'chirishlar soni
4 marta
Virus yo'q.
VirusTotal da tekshirish
O'zgartirgan san'a:
31.03.2025 | 02:40
Arxiv ichida: doc
Joylangan
18 May 2024 [ 11:13 ]
Bo'lim
Tibbiyot
Fayl formati
zip → doc
Fayl hajmi
9.82 KB
Ko'rishlar soni
94 marta
Ko'chirishlar soni
4 marta
Virus yo'q.
VirusTotal da tekshirish
O'zgartirish kiritilgan:
31.03.2025 [ 02:40 ]
Arxiv ichida: doc