Oziq-ovqat mahsulotining sifati va xavfsizligi to'g'risida

Oziq-ovqat mahsulotining sifati va xavfsizligi to'g'risida

O'quvchilarga / Tibbiyot
Oziq-ovqat mahsulotining sifati va xavfsizligi to'g'risida - rasmi

Material tavsifi

Oziq-ovqat mahsulotining sifati va xavfsizligi to'g'risida 1-modda. Ushbu Qonunning maqsadi. Ushbu Qonun aholini sifatli va xavfsiz oziq-ovqat mahsuloti bilan ta'minlashning huquqiy asoslarini belgilab beradi. Ushbu Qonunning talablari atir-upa, pardoz-andoz mollari va tamaki mahsulotlariga ham taalluqlidir. 2-modda. Asosiy tushunchalar Ushbu Qonunda quyidagi asosiy tushunchalar qo'llaniladi: bolalarbop oziq-ovqat mahsulotlari - bolalar organizmining (uch yoshgacha) fiziologik xususiyatlariga javob beradigan maxsus oziq-ovqat mahsulotlari; gigiyena sertifikati - oziq-ovqat mahsuloti, texnologiya, uskuna va boshqa jarayonlar amaldagi sanitariya normalari va qoidalariga mos ekanligini tasdiqlaydigan hujjat; ovqatga qo'shiladigan biologik faol qo'shimchalar - oziq-ovqat xom-ashyosini qayta ishlash yo'li bilan yoki sun'iy usulda hosil qilingan hamda bevosita ovqat bilan birga istemol qilishga yoki oziq-ovqat mahsulotlari tarkibiga qo'shishga mo'ljallangan tabiiy yoxud tabiiyga aynan o'xshaydigan biologik faol moddalar kontsentratlari; oziq-ovqatlar - oziq-ovqat xom-ashyosidan tayyorlangan hamda natural yoki qayta ishlangan holida istemol qilinadigan mahsulotlar; oziq-ovqat mahsuloti - oziq-ovqat xom-ashyosi, shu jumladan (etil spirti), oziq-ovqatlar (shu jumladan alkogolli ichimliklar) va ularning tarkibiy qismlari, oziq-ovqat xom-ashyosi va oziq-ovqatlarga tegib turadigan moddalar, materiallar yordamchi va qadoqlash materiallari hamda ulardan tayyorlangan buyumlar birga; oziq-ovqat mahsuloti muomalasi - oziq-ovqat mahsulotini ishlab chiqarish, tayyorlash, harid qilish, qayta ishlash, yetkazib berish, saqlash, tashish va realizatsiya qilish bilan bog'liq faoliyat; oziq-ovqat mahsulotini realizatsiya qilish - oziq-ovqat mahsulotini malum shartlar bilan sotish, yetkazib berish va topshirishning boshqa shakllari; oziq-ovqat mahsulotining sifati - oziq-ovqat mahsulotining istemol xossalarini belgilab beradigan va uning odamlar hayoti va sog'lig'i uchun xavfsizligini ta'minlaydigan mezonlar majmui; oziq-ovqat mahsulotining xavfsizligi - oziq-ovqat mahsulotining sanitariya, veterinariya, fitosanitariya normalari va qoidalariga mosligi; oziq-ovqat xom-ashyosi - oziq-ovqatlar ishlab chiqarish uchun foydalaniladigan o'simlik, hayvonot, ...


Ochish
Joylangan
Bo'lim Tibbiyot
Fayl formati zip → docx
Fayl hajmi 24.55 KB
Ko'rishlar soni 340 marta
Ko'chirishlar soni 38 marta
O'zgartirgan san'a: 31.03.2025 | 03:26 Arxiv ichida: docx
Joylangan
Bo'lim Tibbiyot
Fayl formati zip → docx
Fayl hajmi 24.55 KB
Ko'rishlar soni 340 marta
Ko'chirishlar soni 38 marta
O'zgartirish kiritilgan: Arxiv ichida: docx
Tepaga