5-sinf Texnologiya fanidan Milliy taomlar tayyorlash texnologiyasi mavzusida dars ishlanma

5-sinf Texnologiya fanidan Milliy taomlar tayyorlash texnologiyasi mavzusida dars ishlanma

O'qituvchilarga / 1-5 Sinf Dars ishlanmalar
5-sinf Texnologiya fanidan Milliy taomlar tayyorlash texnologiyasi mavzusida dars ishlanma - rasmi

Material tavsifi

Toshkent viloyati Chinoz tumani 20-umumiy o'rta ta'lim maktabi texnologiya fani o'qituvchisi Xolmatova Nargizaning 5-sinfda Milliy taomlar tayyorlash texnologiyasi mavzusida tayyorlagan taqdimoti Darsning maqsadi A)Ta'limiy: Milliy taomlar haqida tushuncha berish. B) Tarbiyaviy : Qaynatma sho'rva tayyorlash orqali estetik,milliy tarbiya berish.Oshxona jihozlaridan foydalanishda sanitariya-gigena ,texnika xavfsizligi qoidalariga rioya qilish. V) Rivojlantiruvchi:Milliy taomlar tayyorlash yuzasidan mustaqil ishlashga undash,oshpazlik kasbiga qiziqtirish. Darsda foydalangan metodlar ,,Yushen'' ,,Qarsak'' ,,Intervyu'' ,,Xotira'' ,,Bir lahzali shovqin'' ,,Kayfiyatni ko'tarish'' Darsning borishi: I tashkiliy qism:Salomlashish,Davomatni aniqlash.Amaliy mashg;ulot uchun olib kelingan mahsulotlarini tekshirish II Otilgan mavzuni so'rash va mustahkamlash II Yangi mavzu bayyoni. IV Amaliy mashg'ulot V Yangi mavzuni mustahkamlash va yakunlash. O'tilgan darsni mustaqamlash Issiq ichimliklar tayyorlash Yangi mavzu Milliy taomlar tayyorlash texnologiyasi Milliy taomlari O'zbek milliy taomlari dunyo taomlari orasida eng shirin, xilma - xil taomlardandir. Sharq madaniyatida mehmonni dasturxonga turli shirinliklar, murabbolar qo'yish, shirin taomlar tayorlab olib kelish odatga aylangan. O'zbekiston xalqlari orasida ham bu odatlar juda rivojlangandir. O'zbek milliy taomlaridan juda ko'pchiligi sharqda ham, g'arbda ham mashhurligini inobatga olib, biz o'zbek milliy taomlarini tayorlash, dasturxonga tortish haqidagi o'z fikrlarimizni sizga tortiq etmoqdamiz. O'zbek milliy taomlari O'zbek pazandachiligida suyuq ovqatlar 2 xil texnologik usulda tayyorlanadi: Qaynatma suyuq taomlar Qovurma suyuq ovqatlar. Suyuq taomlarda sabzavotlarning barcha xili:sabzi,sholg'om,piyoz,pomidor,kartoshka keng qo'llaniladi.Turp,lavlagi,baqlajon suyuq ovqatlarda kam ishlatiladi.Suyuq ovqatlar don va un mahsulotlarining barcha turidan tayyorlanadi.Taomga lazzat va bezak berish maqsadida oshko'klardan foydalaniladi. Ko'katlarning taomdagi ahamiyati Taomga ko'katlarni solishdan oldin yaxshilab sovuq suvda, so'ngra qaynatib sovutilgan suvda chayib,taom bilan birga is'temol qilinadi. Qaynatma sho'rva tayyorlash texnologiyasi. Qaynatma sho'rva taomi Uyga vazifa Uy sharoitida mustaqil ravishda ...


Ochish
Joylangan
Fayl formati zip → pptx
Fayl hajmi 9.29 MB
Ko'rishlar soni 874 marta
Ko'chirishlar soni 545 marta
O'zgartirgan san'a: 10.04.2025 | 17:38 Arxiv ichida: pptx
Joylangan
Fayl formati zip → pptx
Fayl hajmi 9.29 MB
Ko'rishlar soni 874 marta
Ko'chirishlar soni 545 marta
O'zgartirish kiritilgan: Arxiv ichida: pptx
Tepaga