8-sinf Texnologiya fanidan To'yimli salatlar tayyorlash mavzusida dars ishlanma

8-sinf Texnologiya fanidan To'yimli salatlar tayyorlash mavzusida dars ishlanma

O'qituvchilarga / 6-11 Sinf Dars ishlanmalar
8-sinf Texnologiya fanidan To'yimli salatlar tayyorlash mavzusida dars ishlanma - rasmi

Material tavsifi

8-SINF SANA. TEXNOLOGIK XARITA Darsning vaqt taqsimoti: Dars turi: Yangi bilim beruvchi. Bilimlarni mustahkamlovchi. Kompetentlikni shakllantiruvchi Dars uslubi: Tushuntirish, suhbat, tezkor savol - javob, amaliy mustaqil ishlar bajarish, munozara, muammoli topshiriq, ko'rgazmali va boshqalar. Dars metodi: guruhlarda ishlash, Haqiqat va yolg'on, Aqliy hujum Darsda jihozi: texnologiya fani o'quv xonasi, rasm va tarqatma materiallar, o'quv qurollari, elekron materiallar, test materiallari, shablonlar, mehnat qurollari. Darsning borishi: I.tashkiliy qism: a)Salomlashish b)Davomatni aniqlash c) darsga tayyorgarlik ko'rish II.Uyga vazifani so'rash: Mavzu: Texnologik jarayon haqida tushuncha Uy vazifa savollar bilan mustahkamlandi: 1. Texnologik jarayon nima? 2. Texnologik jarayon qanday ketma-ketlikda amalga oshiriladi? 3. Texnologik operatsiya deb nimaga aytiladi? II. Yangi mavzuning bayoni: To'yimli salatlar tayyorlash texnologiyasi Reja: 1. Salat hadiqa ma'lumot, turlari, tarkibi. 2. Vita'minlar, ularning inson hayotidagi o'rni 3. Salat tayyorlashda xavfsizlik texnika qoidalari va sanitariya gigiyena talablari. 4. Amaliy mashg'ulot: Tovuq go'shtidan salat tayyorlash. Salat (pazandachilikda)- turli sabzavot va mevalardan, tuxum, go'sht va boshqa mahsulotlar qo'shib tayyorlanadigan yaxna taom. Salatlarning alohida turlariga go'sht, qazi, tuxum, qaymoq, qatiq, ziravor, oshko'ki va boshqa mahsulotlar ham qo'shiladi. Salatlar taom hazmini yengillashtiradi, uni vita'minlar bilan boyitadi. O'zbek pazandachiligida maxsus texnologiyalar bilan tayyorlanadigan turli - go'shtli, sabzavotli, pishloqli, mevali va boshqa salatlar bor. Sabzavotli salatlar uglevodlarga boy bo'lib, go'sht, baliq, tuxum mahsulotlarini qo'shish orqali ozuqaviy qiymati oshadi. Ular ishtahaochar bo'lganligi sabab, taom tortishdan oldin iste'mol qilinadi. Salatlar ikki xil usulda tayyorlanadi: 1. Yangi uzilgan sabzavotlardan 2. Qaynatib pishirilgan sabzavotlardan Tuzlangan sabzavotlardan; Go'sht mahsulotlari qo'shib tayyorlanadigan mahsulotlardan; Baliq va dengiz mahsulotlari qo'shib tayyorlangan mahsulotlardan VIta'minlaR, ULARNING AHAMIYATI: Vita'minlar ...


Ochish
Joylangan
Fayl formati zip → docx, pdf
Fayl hajmi 4.33 MB
Ko'rishlar soni 577 marta
Ko'chirishlar soni 415 marta
O'zgartirgan san'a: 10.04.2025 | 20:23 Arxiv ichida: docx, pdf
Joylangan
Fayl formati zip → docx, pdf
Fayl hajmi 4.33 MB
Ko'rishlar soni 577 marta
Ko'chirishlar soni 415 marta
O'zgartirish kiritilgan: Arxiv ichida: docx, pdf
Tepaga