6-sinf O'zbek tili dars ishlanma. Taomlanish

6-sinf O'zbek tili dars ishlanma. Taomlanish

O'qituvchilarga / 6-11 Sinf Dars ishlanmalar
6-sinf O'zbek tili dars ishlanma. Taomlanish - rasmi

Material tavsifi

6-sinf O'zbek tili Taomlanish 1. Tinglang. 2. O'ylang va toping. Yozing. odobsizlik ko'richak dangasalik issiq holda suyuqlik Namuna: 1. Dasturxon atrofida qulay holatda o'tirib ovqatlanish kerak. 1. Dasturxon atrofida o'tirib ovqatlanish kerak. 2. Yotib ovqatlanish nafaqat hisoblanadi, balki sog'liqqa ham keltiradi. 3. Inson qancha to'q bo'lsa, unda shunchalik kucha- yadi. 4. Ovqatlanish odoblaridan yana biri ovqatni juda yemaslik va ovqatlanish davomida ko'p ichmaslik lozim. 5. Chunki bu uchun qiyinchilik tug'diradi. 3. O'qing. Ovqatlanish odatlari ham har xil bo'lar ekan. Masalan, Yaponiya va Hindistonda mehmonning ovqatni idishda qoldirmay, oxirigacha yeb qo'yishi mezbon uchun maqtovni bildirsa,Xitoyda buning tamoman aksi. Italiyaliklarni qahvani sevuvchi xalq deb o'ylasangiz xato qilasiz. Haqiqiy italiyaliklar ovqatlanib bo'lgandan keyin sutli qahva ichmaydilar, chunki ularning fikricha, sut hazm qilish jarayoniga salbiy ta'sir qilishi mumkin. Yaponiyada taomning mazali ekanini bildirish uchun chin dildan chapillatib yeyiladi. Bundan tashqari, yaponlarning fikricha, chapillatish taomning mazasini yanayam kuchaytiradi. Portugaliya va Misrda taom yeyayotib qo'shimcha tuzdan foydalanmaganingiz ma'qul. Chunki bu oshpaz ovqatni maromiga yetkazib tayyorla maganini bildiradi. 4. O'ylang va toping. Yozing. Yaponiya va Hindistonda Italiyada Yaponiyada Portugaliya va Misrda Ovqatlanib bo'lgandan keyin sutli qahva ichmaydilar. Ovqatni yeyayotib qo'shimcha tuzdan foydalanmaslik kerak. Chunki bu oshpaz ovqatni maromiga yetkazib tayyorlamaganini bildiradi. Taomning mazali ekanini bildirish uchun chin dildan chapillatib yeyiladi. Mehmonning ovqatni idishda qoldirmay, oxirigacha yeb qo'yishi mezbon uchun maqtovni bildiradi. 5. O'ylang va toping. Gapiring. 1. Dasturxon atrofida o'tirganda gaplashmaslik kerak. 2.Ovqatni birinchi bo'lib kattalar boshlashi kerak. 3. Ovqatni chapillatmasdan yeyish zarur. 4. Tirsaklarni stol ustiga qo'yish ...


Ochish
Joylangan
Fayl formati zip → pptx
Fayl hajmi 5.67 MB
Ko'rishlar soni 200 marta
Ko'chirishlar soni 23 marta
O'zgartirgan san'a: 10.04.2025 | 20:10 Arxiv ichida: pptx
Joylangan
Fayl formati zip → pptx
Fayl hajmi 5.67 MB
Ko'rishlar soni 200 marta
Ko'chirishlar soni 23 marta
O'zgartirish kiritilgan: Arxiv ichida: pptx
Tepaga